för barn, inre barn och artister som vill lyckas

genom lek, uttryck, egenmakt, inre styrka och medkänsla

Jag som grundar skolan heter Gabriela (Gabi Gal, mitt artist och författarnamn). Jag leder och är regissör för barn, ungdomar och andra artister. Vi arbetar det yttre och inre. Med ditt yttre: scenteknik, improvisation, mimik, gestalter, eget uttryck, artikulation, kroppspråk, känslor mm; och inre uppbyggnad: unikhet, inre förståelse, förståelse för andra, egenmakt, eget värde, tillit, självförtroende, egen kärlek och respekt och vägleder dem inför stora såsom små publiker.

Min story 

När jag var 6 år försökte min pappa övertyga mig för att vara med en teater grupp trots att jag inte ville det. Jag var väldigt bestämd och blyg. I min fritid brukade jag stänga mig i mitt rum och skriva. Jag var ett känsligt barn och ville inte vara bland högljudda vuxna. Jag hade aldrig en tanke eller vilja att vara med en show eller föreställning. Bara tanke om det fick mig att känna ont i magen och skaka. Men efter första gången jag var med teatergruppen lämnade jag inte den förens jag flyttade till Sverige i vuxenåldern.

I Rio var jag med olika föreställningar, skrev manus och vara med musikaler på små såsom stora teater och konserthus. Jag har haft olika mentorer, såsom en känd brasilianska regissör där jag var med på turnéer med andra artister. Publiken var från skolpublik, andra barn, till allmänheten med flertusen människor. Rio är liksom Brasiliens Kalifornia, med en unik konst och kultur; mycket större och komplex än man finner i Sverige.

När jag flyttade till Sverige årsskiftet 2008/2009 saknade jag både teater och musik. Jag hade med mig studier från naturvetenskap (ingenjörsprogram) och en lärarutbildning (språkvetenskap). Men i Sverige fick jag inte mer än en kandidatexamen i Engelska. Det var svårt att få lärarlegitimation trots att jag älskade undervisa barn. Så jag läste vidare en masters inom freds- och utvecklingsstudier och en forskarutbildning inom integration, etniska relationer och entreprenörskap. Jag jobbade då med fler sociala och utvecklingsprojekt i Kronobergslän, nationellt och transnationellt. Men under senaste transnationella projekt (om mentorskap, coaching och hälsa) har familjen gått igenom en skilsmässa. Jag såg hur mina barn upplevde lidande, behövde en paus från arbete. Under den tid kastade jag mig tillbaka till studier, en sjuksköterskeutbildning och fortsatt vägleda människor intuitivt vid sidan om – ofta frivilligt, med över 100,000 visningar LIVE på Facebook. Jag studerade också alternativ medicin och hypnosterapi och fick en holitisk coaching diploma också från USA. Under åren har jag blivit mer och mer intresserad av att skriva och jobba igen med teater och musik eftersom min själ längtade efter konst.

Varför jobbar jag med barn med detta projekt

Teater förändrade mitt liv som barn i ett bostadsområde som var otryggt och vars föräldrar hade ekonomiska utmaningar hit och dit. Jag började se världen på annat sätt, utveckla medkänsla för mig själv och andra, utveckla ledarskapsförmågor, våga satsa på mina drömmar, bygga eget värde, och framför allt leka. Jag hade dröm sedan 6 år att bo utomlands med ett kallare landskap där jag såg en annan sorts skog. En dag hörde jag svenska genom musik och blev plötsligt kär. Jag jobbade som översättare och EFL språklärare för barn och ungdomar. Då började spara för att flytta till Kanada och läsa vidare där. Men jag träffade underbara svenska vänner, började lära mig svenska på egen hand med deras hjälp och flyttade hit ett par år senare. Man ska våga tro på sina drömmar som barn. Det är tråkigt att många vuxna inte gör det längre.

Kunskap och verktyg jag har lärt mig inom teater har hjälpt mig viktiga saker jag tar med mig och använt av mig vid olika uppträde i Sverige, bl a Youtube, TV och Radio medverkan, när jag har pratat inför miljontals publik över åren. Jag delar gärna mina kunskaper, erfarenheter och gåvor för att stötta barn som vill utvecklas, bli starkare, bygga hälsosamma relationer med sig själva och andra, och göra en bättre värld tillsammans.

Hur jobbar vi tillsammans? 

  • Ditt barn kan delta teater grupper
  • Du som artist eller ditt barn kan boka personlig coachning inför föreställningar, uppträde, scenarbete mm
  • Du som representerar en skola kan kontakta mig för att diskutera samarbete med teater med skolbarn i era lokaler

Artistskolan 

Artistskolan är ett koncept jag, David och Iman grundar tillsammans på föreningen Integration in Sweden här.  På artistskolan vill vi hjälpa barn som har huvudsakligen gått igenom svårigheter, separationer, bor på riskområde och behöver extra hjälp. Vi arbetar då med teater, föreställningar, hjälper barnen bygga om sitt inre, bygga inre styrka, läka, medkänsla, lek och teknik genom teater för att bli sedda, hörda, förstådda. Känner du någon som kan vara intresserad av detta projekt kan du be föräldrar eller barnet att anmäla sitt barn direkt via anmälningslänken här och ange “Artistskolan” vid anmälan. Barnet/föräldrar betalar ingen avgift för barnet, utan enbart medlemsavgift för föreningen Integration in Sweden av 100kr.